Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Belize - Rejse med børn - gode råd og inspiration

Belize

Fordele
  • Alle taler engelsk
  • Det er virkelig nemt at få ordentlig og lækker mad
  • Tempoet og stemningen overalt er bare så rolig og hyggelig (specielt på øerne)
  • Der er den smukkeste natur og her er alt fra regnskov, gamle mayaruiner og de smukkeste grotter til bounty strande og koralrev
  • det er nemt at finde bleer (mange mærker) 
Ulemper
  • Infrastrukturen er meget dårlig, så det tager lang tid at komme rundt selvom det er et lille land
  • Alle supermarkeder er ejet af kinesere, det er svært, ja nærmest umuligt at finde et ordentligt supermarked
  • Nogle steder er det så uturistet, at man godt kan føle det er liiiigeeee spændende nok med et lille barn. Jeg ville holde mig til de mere turistede steder i landet hvis man har en baby med
  • Du bliver nød til at leje din egen bil

Destinationer - de tre bedste

Øerne Caye Caulker og Ambergris caye

Caye Caulker

Selve øen

Caye caulker er en FANTASTISK lille ø, øst for Belize city. Alle veje på øen er lavet af sand, her er stort set ingen biler. Her kører højest et par golfvogne rundt. 

Øen er vidunderlig med børn fordi du bare kan gå stille og roligt rundt på vejene i dit eget tempo. Alle er så søde og imødekommende og den rolige stemning på øen er vidunderlig. 

Her ligger en masse restauranter og små coffeeshops. Maden er vidunderlig og fra øen kan du tage på diverse ret børnevenlige snorkelture.

Jeg vil anbefale at bliver her 4-5 overnatninger. 

Hvordan kommer jeg derhen?

Caye caulker er en FANTASTISK lille ø, øst for Belize city. 

Det tager omkring en time med færgen fra Belize city og ud til øen. 

Der findes 3 forskellige færger, jeg vil anbefale Belize water taxi. Du kan se hvornår færgen går HER.

Hvad kan man lave?

Koko King Beach

På “bagsiden” af øen går en gratis båd over til  Koko King Beach, som virkelig et besøg værd.

Det er en lille bitte ø, hvor der stort set kun er en bar/restaurant og nogle liggestole. De forventer at du bruger omkring 30 kr. hver i baren, men ellers kan du blive så længe du vil.

Du kan leje en luksus “seng”, med lækker madras og tag. Det kan virkelig anbefales hvis du skal være her i længere tid, ellers kan det godt være lidt svært at finde skygge. 

Snorkeltur

en snorkeltur, der inkluderer et stop ved Shark Ray Alley kan klart anbefales. De fleste ture er halv-dags ture (kl. 8.30 – 12-30).

Vandet er lavt og klart, så det meste kan ses fra båden, specielt hajerne (de var ikke farlige, bare rolig). 

Vi havde en badering med sæde i til Emilie og hun var i vandet sammen med os på alle stoppene. Det var SÅ hyggeligt. Kaptajnen var så sød og inviterede Emilie med op og styre båden, og foreslog selv, at Emilie sagtens kunne blive i båden hvis hun ikke ville med i vandet. 

SLAPPE AF!

Nyd øens rolige tempo og kom helt ned i gear. Vi havde først booket 3 dage på øen, men endte med at tage tilbage nogle ekstra overnatninger. Her er SÅ skønt. 

Hotel

Vi boede på The Club , og det kan virkelig anbfales når du rejse rmed børn. De fleste hoteller på øen har ikke pool, men det har dette hotel . Poolen ligger helt ned til stranden, med udsigt udover vandet. Her er meget hyggeligt og roligt. 

Det er et lidt specielt hotel, da hvert rum er eget af forskellige mennesker. Det gør at servicen er lidt speciel, da de i receptionen kan fralægge sig lidt ansvaret, men de prøver at gøre det så godt de kan. 

Der er alt fra lejligheder til værelser med køjesenge (“backpacker-værelser”). Vi lejede en lejlighed til omkring 350kr. per nat, lejligheden er stor og fin, med et lille køkken og jeg vil helt klart anbefale at vælge lejligheden frem for de mindre værelser. 

Morgenmaden er ofte inklusiv, den er dog mindre luksuøs end der lige er beskrevet og ikke noget at råbe hurra for. 

Ambergris Caye

Selve øen

Selve øen er noget større end Caye Caulker, vejene er asfalterede og meget mere trafikkerede. Alle kører rundt i små golfvogne. 

Byen du ankommer til hedder San Pedro og mange steder er øen omtalt San Pedro istedet for Ambergris Caye. 

I nord er øen meget øde og mere frodig, og helt syd på øen sker der næsten ingen ting. Alt er samlet omkring San Pedro midt på øen. 

Bylivet er meget mere hektisk og her sker langt mere end på Caye Caulker.

Jeg vil anbefale at blive her 3 overnatninger.

Hvordan kommer jeg derhen?

San Pedro ligger ca. en halv times sejltur fra Caye Caulker, eller halvanden time fra Belize City. Igen vil anbefale Belize water taxi. Det kan betale si at købe en åben returbillet istedet for en enkelt billet, med returbilletten bestemmer du selv hvornår du vil tilbage til Belize igen og det er noget billegere end to enkelt biletter.  

Hvad kan man lave?

Lej en golfvogn

Jeg vil helt klart anbefale at leje en golfvogn og køre helt nord på. Det er virkelig hyggeligt og sjovt. Jo længere nord på du kommer jo mere øde er der og til sidst kører du langs stranden hele vejen. Den eneste vej, hovedvejen, er simpelthen langs stranden.  Du føler virkelig, at du kommer på eventyr. 

Husk massere at drikke og at spise, du møder stort set ingen spisesteder på vejen og husk at vend om inden det bliver mørkt. Der er ingen gadelygter, så det er om at komme hjem inden solen går ned. 

Hotel

Vi boede også på Pedros Inn .

Hotellet var rigtig fint til prisen. Det kostede omkring 350 kr. per nat og havde en ganske fin pool.

Man skal være opmærksom på, at ikke alle værelser har internet, du kan se når du booker dit værelser om det er inkl. wifi eller ej. 

Hotellets placering er rigtig dejlig, det ligger lidt tilbagetrukket fra de ellers noget trafikkerede veje i byen, men stadig tæt på downtown. 

Jeg vil ikke anbefale at bo helt centralt, da der er for meget larm helt inde i byen. 

Langs strandene ligger der en del luksus hoteller som er virkelig lækre (og dyre), men som helt klart er værd at overveje hvis man bare skal være her på øen et par nætter.

Hopkins

Downtown

Hopkins er en lille kystby på den østlige side af Belize. 

Stedet man skal tage til er “Hopkins Village Beach” som er strand-byen af Hopkins, øst for  “Garífuna village of Hopkins”.

Det tager omkring 3 timer at køre dertil fra Belize city. 

Det er en meget meget rolig by, med uasfalterede veje med kæmpe bump, hvor der ironisk nok med store bogstaver står “speedbump ahead” på et skilte i vejkanten.

"Speed bump ahead"
Strandende

i “Hopkins village beach”  finder du omkring 8 km. strand, fuld af kokosnøddepalmer, hvidt sand og hængekøjer på hvert et hjørne. Her er så fredeligt og endnu ret uturistet. 

Langs strandende finder du lokale hjem, farverige “guesthouses” og restauranter så langt øjet rækker. 

Vandet er lækkert og roligt. En meget børnevenlig strand, hvor vandet er trygt at bade i. 

Der ligger en masse restauranter helt ned til stranden, hvor du kan sidde med den ene fod i sandet hvor børnene trygt kan lege imens i venter på maden.

Hængekøje på hvert et hjørne
Mad

Her er en fuldstændig vidunderlig stemning og de mest vidunderlige restauranter med glutenfri alternativer alle steder. Her er endda et fitnesscenter med en fitnesscafe der kun sælger lækker “fitnessmad” som fx proteinshakes,

En af vores yndlings restauranter er klart gourmet restauranten Chef Robs (http://www.chefrobbelize.com/). Her får du det lækreste gourmet mad til en meget fair pris. Jeg vil klart anbefale at spise en masse god mad mens du er i Hopkins, jeg bestilte fx denne  “yellow curry with tiger prawns” for omkring 75kr 🙂 

Lækker mad over alt, prøv fx. "Yelllow curry" - hos Chef robs
Værd at se 

Plancencia

Omkring 30-0 minutters kørsel fra Hopkins ligger byen Placencia som alle taler meget om. Vi besøgte den og der er rigtig fint og hyggeligt og måske lidt bedre strande end i Hopkins, men jeg synes byen i Hopkins er meget mere hyggelig. Jeg synes det er en fin dagstur, men jeg vil stadig anbefale at bo i Hopkins.

Husk badetøj og solcreme, da det helt sikkert er stranden der trækker i denne by.

Plancencia

Cockscomb Basin Wildlife Preserve

ca. 25 minutters kørsel fra Hopkins finder du den smukkeste jungle.Vejen dertil er meget bumpy og går langs uasfalterede veje. Som i resten af Belize kræver turen et ordentligt køretøj. 

Ved indgangen kan man vælge forskellige vandreture, af forskellig sværhedsgrad. Du betaler et beskedent beløb for at benytte ruterne og inden du bevæger dig ud i junglen fortæller en guide dig om de forskellige ture og muligheder. 

Vær opmærksom på, at du IKKE kan have klapvogn med nogen af ruterne. En god bæresele eller bærestol er derfor nødvending.

En anden vigtig ting at huske er at smøre sig ind i både myggespray OG babyolie. Babyolien er for at holde sandfluerne væk. Tage lange bukser og bluse på, gerne så tætsiddende som muligt selvom det er varmt.  

Hotel

Vi boede på Cosmopolitan Guesthouse.

Her var Så hyggeligt. Det er faktisk et airbnb sted, som også kan bookes igennem booking.com. Værterne er simpelthen så søde og hjælpsomme. Vi blev opgraderet til et væresle med to senge, det var virkeligt et dejligt værelse med massere af plads, det blødeste sengetøj og her var dejlig rent. 

Wifi på hotellet virkede rigtig godt. 

Hotellet lå meget centralt og havde en lille pool. 

 

San Ignacio

 Down town

Selve byen er en noget søvning by i løbet af dagen og vi brugte ikke meget mere end et par timer derinde. San Ignacio  er et naturligt stoppested imellem Tikal i Guatemala og Belize city.  Hvis du alligevel havde i tankerne også at tage til Guatemala,  vil jeg klart anbefale at tage over grænsen med bus fra San Ignacio til Guatemala. Der er masse selskaber, der udbyder ture dertil fra San Igacio.

Down town er der et lækkert marked, hvor man kan finde stort set ALT. De lækreste frugter og grøntsager, tøj i massevis og en masse tingeltangel.

En anden ting som er sjov at tage børnene med til er til den lokale “chokolade fabrik” hvor du kan lære at lave chokolade helt fra bunden som Mayaerne gjorde. Det er både virkelig spændende og sjovt og du får prøvet kræfter med at kværne dine egne kakaobønner på en lavasten. Til sidst serverer de varm kakao lavet af den chokolade man lige har lavet. 

Down town
Click Here
 Værd at se

Barton creek cave

Et sted der helt klart er værd at tage hen, er grotten “Barton creek”.

Turen til dertil er en oplevelse i sig selv.  Den går af bulede veje og ud og ind af regnskov og igennem en Amish-bosættelse. Det tog omkring 90 minutter fra San Ignacio.

Da vi kom frem blev vi mødt af det smukkeste syn, hvor det smukkeste blå vand og en kano ventede på os. Grotten var imponerende og fuld af de smukkeste formationer. Vi så endda oprindelige knogler og keramik fra Mayaernes ofre. I loftet var der massere af søde små flagermus 🙂 Vores guide tilbød at gå dybere end normalt, og vi var nødt til at dukke os flere steder for ikke at ramme stalagmiterne.

Turen kan klart anbefales!! 

Man skal dog være opmærksom på, at der bliver ret mørkt ikke i grotten selvom vi havde lygter med. 

 Maya ruiner

Der findes mange forskellige maya ruiner nær San Ignacio, en af de mere kendte er Xunantunich som helt klart er et besøg værd

 

Tag over grænsen til Guatamla og besøg Tikal

San Ignacio ligger lige ved grænsen til Gustemala, tæt ved de berømte maya ruiner i Tikal. 

Der går busture direkte fra San Ignacio over til byen Flora, der ligger omkring en halv time fra Tikal. Hvis du alligevel skal til Guatemala, kan dette være en nem måde at komme fra Belize til Guatemala på. 

Hvor skal du bo?

Mangle vælger at bo på lodges i nærheden af selve byen og blot besøge byen på en dagstur. Hvis du vælger dette, er San Ignacio noget af det smukkeste og du kommer til at bo midt i den vildeste natur omgivet af regnskov, gamle maya ruiner og nogle af verdens smukkeste grotter.

De fleste hoteller ligger lidt uden for byen og mange af de omtalte luksus resorts i Belize ligger i dette område, fx https://www.chaacreek.com/.  

Vi boede på det fineste airbnb sted “Organic Farm Stay in Cozy Cottages” , der lå midt i den vildeste natur. Problemet med dette “hotel” og de andre skønne hoteller er bare, at de ligger meget øde. Vi endte med at tage afsted ud til øerne hurtigere end planlagt, da der simpelthen var for lidt at lave med en 2årig. Hun savnede pool, strand og vand og i det at kunne løbe mere rundt uden at tænke på slanger og dyr i græsset. 

Generelt

San Ignacio er et så smukt sted og jeg vil klart anbefale at tage hertil, du skal bare have i mente, om dit barn er gearet til det. Det ville helt klart have været nemmere at have en baby end en 2 årig med hertil, synes jeg.