Warning: Creating default object from empty value in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Gode råd til at få dit barn til at sove når du er ude at rejse
Blog Travel

Dit barns sovetider når du rejser

on
februar 3, 2018

Åh nej – hvad nu hvis jeg ikke kan få mit barn til at sove?

Vi kan vist alle sammen blive enige om, at en af de helt store bekymringer når man planlægger en rejse er – hvordan får jeg mit barn til at sove og hvad gør man med de lure?? skal vi nå hjem til hotellet? hvad hvis vi skal tranporteres fra A til B midt i luren? kan vi tage på ture?

I starten da vi rejste var det mig, der altid med det samme sagde til Kasper “åh nej hvad gør vi med luren når vi skal.. hvordan får vi hende dog til at sove?”, heldigvis er Kasper meget roligt anlagt og besvarer altid mit spørgsmål med noget i stil a la “det går jo nok” og ved i hvad? Han har jo (irriterende nok) næsten altid ret!!

Hvis du ligesom mig kan bruge en masse krudt på at bekymre dig om lurerne, så kig med her 🙂 Jeg giver her gode råd til hvordan du får dit barn til at sove når du er ude at rejse, både de helt små og til de lidt større 🙂

Gode råd til de helt små: 0-5 måneder

Da Emilie var helt lille, ca. 5 uger, havde vi hende med til Amsterdam. Vi havde både barnevogn og slynge med. Det var så nemt at have hende med da hun var helt lille, hun sov både dejligt i sin slynge og i sin barnevogn og vi kunne egentligt bare nyde hinanden. Hvis dit barn også sover dejligt i slynge vil jeg helt klart anbefale at have en god slynge med, som både mor og far kan have på.

Prøv at lade være med at bekymre dig om du kan få din baby til at sove, når de er så små er min erfaring, at de nok skal falde i søvn, bare de har dig. Generelt vil jeg virkelig anbefale at rejse en lille tur med de helt små, det giver lidt tryghed at prøve  at rejse med din baby og det kræver meget mindre end at rejse en 2 årig 🙂

 

Gode råd til de lidt større: 5 måneder til 12 måneder

Da Emilie var omkring de 5 måender tog vi afsted på vores første store backpackertur, en rundrejse i asien nogle måneder. På denne tur var slyngen og barnevognen nu byttet ud med en ergo baby performance bæresele og en paraplyklapvogn med kaleche.

Første step.. flyveturen åh åh .. Kan vi få hende til at sove?

En af de få ting jeg prøver at planlægge ret nøje når vi rejser er at få flyveturen til at passe ind i lur tid. Da Emilie stadig var en lille fis på omkring 5-7 måneder forsøgte jeg altid at få hende til at sove i køen på vej ind i flyveren og så listede vi hende fint ud af bæreselen, puttede dynen rundt om hende, selen på og så GODNAT. Vi har nok været ret så heldige med de flyveture, eller også har det her bare været en mega god måde.

På dette tidspunkt var Emilie stadig vild med at blive svøbt og så længe hun lå hos mooaaar var der ingen ko på isen.

Kan vi tage på tur midt i luren??

Selvfølgelig kan i det. Mange steder i asien er det ikke lige fedt med en klapvogn, vejene er bulede og en tur i rismarkerne eller langs stranden er heller ikke lige sagen med en klapvogn. Vi var SÅ glade for vores bæresele. Det vigtigste er at finde er som både mor og far kan bære uden at få ondt i ryggen. For os var ergo baby det klart bedste valg, men prøv jer frem. Lad være med at gå på kompromis!!

Vi havde Emilie med alle vegne og der var faktisk ikke de helt store begrænsninger da hun var denne alder. Hun var nem at få til at sove i bæreselen, hun sov trygt og godt i og det var faktisk også rigtig trygt og rart at have hende helt tæt midt i et virvar af nye oplevelser.

 

 

De steder vi kunne have klapvognen med, fik hun en lur i den. Det fungerede fordi vi havde en med kaleche så vi kunne skærme for solen og fordi den kunne lægges helt ned! Klapvognen brugte vi både på tur, men også hvis Emilie skulle sove mens vi sad og hyggede på hotellet. Så kunne hun ligge fint og sove ved siden af os mens vi stadig kunne nyde livet uden for 🙂

 

Lur på hotellet??

Som nævnt kan i sagtens tage på tur, men med en lille en der måske ikke sover om natten kan det også virkelig være brugbart at beslutte sig for at holde siesta sammen med baby og få sig en velfortjent lur. Husk, at det er ferie og det er helt okay at have en dag hvor man faktisk ikke laver noget som helst. Vi har ikke brugt babysenge på hotellerne, vi har i stedet lagt hende til at sove sammen med os i sengen. Det synes vi fungerer rigtig godt. Hvis dit barn gerne vil sove i en tremmeseng/børneseng kan det selvfølgelig anbefales at booke hoteller, der har det 🙂

 

Lur midt i transport .. oh no.. what to do??

Nogen gange ved jeg ikke hvad der værst, en træt mand eller en træt baby?? De kan faktisk være lige besværlige. Kasper kan blive så utålmodig når vi skal vente, så et stort mål er at få både Emilie og Kasper til at sove 😀 Da vi nåede til Thailand besluttede vi os for at sejle rundt fra ø til ø. Heldigvis var der meget få mennesker ombord færgen til Phuket og igen kom vores bæresele til gavn. Emilie blev puttet i dynen og så tog jeg bæreselen rundt om så den ikke gik op og 1,2,3 vupti så lå hun dejlig trygt (ja ja jeg satte mig og holdte lidt fast på hende så hun ikke fløj afsted hver gang vi ramte en bølge).

 

Gode råd til en succesfuld lur for de 1-2 årige

Når du rejser med et barn imellem 1-2 år vil jeg stadig sige, at bæresele og paraplyklapvogn er det bedste udstyr til ferien. Da Emilie blev over et år blev det der med lurerne lidt mere vanskeligt og vores klapvogn blev for alvor taget i brug. 1) hun var noget mere tung at bære rundt på, så sådan en to timers lur var liiige i overkanten i bæreselen 2) hun sov bare ikke lige så tungt i bæreselen længere. SÅ vi begyndte at tænkte mere over hvordan vores ture liiige kunne passes ind med en lur i klapvognen, men så længe vi havde den med var det ikke det helt store problem 🙂 Husk at der kan blive meget varmt i klapvognen, så hold jer lidt i skyggen når du får dit barn til at sove i klapvognen.

 

 

Vi har dog nogle gange bare taget afsted på tur uden at tænke på lur ( igen kommer det til gavn at Kasper bare siger “det går jo nok”).. og tænk en gang? det går jo! Fx tog vi på en cykeltur op i bjergene da vi var på Kreta og da Emilie blev træt lukkede hun øjenene og tog sig en lur mens vi knoklede derudaf.

 

 

Så de fleste gange handler det virkelig om at prøve ikke at lade sig skræmme af “hvad nu hvis ???” – det værste der kan ske er jo, at i finder ud af, at det ikke fungerer og så ved i det til næste gang.

Gode råd til en succesfuld lur for de 2-3 årig

Da vi tog afsted på en ny lang backpackertur da Emilie var 2 år talte vi meget om hvad vi skulle tage med. For os er det virkelig rart at kunne have armene fri selvom vi bærer på alt vores bagage.. Hun kunne stadig ikke gå alt for lange strækninger, har stadig brug for lur, men er alligevel liiige tung nok til bæreselen. Så what to do??

Vi endte med at tage en 35L rygsæk med til vores tøj og så en bærestol fra Osprey med til Emilie så vi kunne komme ud at vandre. Hvis vi havde vidst, at der faktisk var en del steder hvis vi godt kunne have kørt med klapvognen havde vi måske taget den med, men det gik nu ret godt uden 🙂

Lur på tur med bærestol

 

 

Emilie sov noget så skønt i bærestolen både mens vi vandrede, men også hvis vi stoppede og satte den ned. Den kan virkelig anbefales. Det giver mulighed for at komme på tur nogle af de mange steder hvor en man ikke kan komme rundt med en klapvogn og hvor strækningerne er for lange for de små ben.

Lur på tur uden bærestol eller klapvogn – hvad gør vi så??

De fleste ture vi var på kunne vi sagtens have bærestolen med, men specielt sejlture var ikke liiige frem beregnet til en lur i en bærestol. Heldigvis var vores lille mus også her ret taknemmelig og faldt næsten altid nemt i søvn i armene på os.

 

 

Jeg vælger at tro på, at specielt kaspers rolige  og bekymringsfrie sind gør, at Emilie også mærker, at det nok skal gå. De gange jeg stresser over den skide ( ja undskyld sproget) lur, så går det altid galt!!

Lur ved poolen og på hotelværelset

Nu kom det vist til at se lige lovlig nemt ud det der med at få luren indkorporeret i en tur ud i det blå. Så nemt gik det ikke altid og jo større Emilie er blevet jo mere synes jeg, at vi bliver nød til at tage hensyn til luren og lige komme tilbage på hotelværelset. Men men men det er faktisk ret dejligt, hold nu fest hvor er der fuld fart på en to årig rejsemakker. Det er både sjovere, men også meget mere energikrævende at have en to årig med på farten, så vi  besluttede os ret hurtigt for at nyde det lille break i løbet af dagen,

Enten ved poolen 

 

På hotelværelset ( ja igen er det far og datter der sover og ikke moren.. hvorfor er det så svært for mødre at tage det der break??)

 

 

Eller vores i vores bedste ven: Hængekøjen (eller som Emilie siger, “gyngekøjen)

De fleste steder i mellemamerika hænger der en hængekøje og de har virkelig reddet os mange gange. Det er lige før jeg overvejer at have en hængekøje i rejsestørrelse med i tasken næste gang 🙂

 

 

Vigtigste budskab

Lad jer ikke skræmme eller begrænse af den berygtede lur, planlæg de ture i gerne vil og så tænk luren ind bagefter. Og som Kasper siger .. “Det går jo nok”.

TAGS

Kommenter

%d bloggers like this: