Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Første gang du er ude at rejse med din baby, vi tog en prøvetur til Amsterdam
Blog Travel

Første gang du rejser med din baby

on
marts 28, 2016

Første gang du skal rejse med din baby, er altid den mest skræmmende

Der skal for de fleste lige tages en dyb vejrtrækning inden man tør tage af sted med sin baby første gang. Da  Emilie var ca. 3.5 uger gammel kom Kasper en dag hjem fra arbejde og sagde “Vi skal ud at rejse, vi skal en uge til Amsterdam, jeg har købt flybilletterne” .. Han forsatte “Vi tager afsted om en halvanden uge”. Jeg vidste ikke helt om jeg skulle grine eller græde. Af hvad gør vi? Tusindvis af tanker fløj rundt i hovedet på mig. Mit planlægnings-gen blev straks aktiveret og jeg nåede at tænke alverdens scenarier igennem. Det endte med at være en vidunderlig rejse. Jeg vil virkelig anbefale, at i tager en lille prøvetur tæt på Danmark med baby. En kort flyvetur og en lille kort rejse, kan være med til at gøre dig meget mere tryg ved ideen om at rejse ud i verdenen med din baby.

Vi tog vores barnevogn med som bestod af en city elite klapvogn med en barnevognskasse på. Lejede en airshell (det gør jeg aldrig igen se hvorfor her: http://babytrekking.dk/afgang-fra-lufthavnen/ ) og strækviklen og så var det ellers bare afsted.

Vi havde lejet den skønneste lejlighed igennem airbnb lige midt i det den del af Amsterdam der hedder “Jordaan”. Det hyggeligste og smukkeste kvarter der lå lige i midten af alting.

Emilie sov næsten hele tiden og vi nød at gå op og ned af gaderne og drikke kaffe på hvert et hjørne. Man skal dog huske at de fleste coffee-shops sælger noget helt andet end kaffe og vi blev da også mødt af en noget bestemt mand i indgangen af en coffee-shop da Kasper forsøgte at skubbe manden til side. Det viste sig at man ikke benytter sig at dørmand til at vogte en helt almindelig kop kaffe…. Så vi undskyldte i en fart og fandt en NORMALcafe som solgte en caffe latte 😀

Første gang vi rejste med Emilie endte med at være meget nemmere end forventet og gav os mod til at tage ud på en længere tur. Hvis første gang vi rejste med Emilie havde været vores rundrejse til Asien havde jeg stresset meget mere over det. Denne lille tur til Amsterdam gav os energi og overskud til at gå igang med at planlægge vores 3 måneders rundrejse i Asien. Vi var slet ikke i tvivl om at det at rejse med Emilie, som familie, det skulle vi blive ved med. Første gang vi rejste med Emilie føltes som det nemmeste og mest ustressende i verden, hun fulgte jo bare med og var glad og tryg, bare hun var sammen med os. Vi var helt høje da vi kom hjem, fuld af fornyet energi og rejselyst.

Emilie ligger trygt og godt i viklen mens farmand får sig en lille øl

Jeg er så glad for at vi tog denne “prøvetur” og kom igang med at rejse som familie. Det var klart den bedste tid af barslen da vi tog afsted SAMMEN.

Amsterdam er en smuk og vidunderlig by og det kan virkelig anbefales med baby. Flyveturen er så kort, at du dårlig når at tænke over om det nu kommer til at gå og stemningen og befolkningen er bare så ligetil. Man skal dog være opmærksom på, at der er helt vildt mange cykler som kommer susende i alle retninger. Derudover er der virkelig mange brosten og høje kantsten, så jeg synes viklen var lidt nemmere end barnevognen.

Det er ikke fordi vi oplevede det helt vilde, vi gik egentligt bare rundt og rundt og drak kaffe. Vi fik så god kaffe, at vi gik hjem og købte os en kæmpe dyr barista espressomaskine, så vi kunne prøve at holde liv i Amsterdam-stemningen  i København.

Vi brugte rigtig meget tid på at kigge på bygninger, det er så smukt med alle de helt smalle og skæve huse, hvor hver en vindueskarm bliver brugt som bord. Hver en lille plads foran lejligheden er udnyttet og fuld af diverse planter og hvert et hjørne har sin egen stil.

Amsterdam – vi vil aldrig glemme dig.

 

TAGS

Kommenter

%d bloggers like this: