Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Gode råd til at flyve med børn fra 2 års alderen

Flyve med børn over 2 år

Emilie blev inviteret ud til piloten, da vi rejste med Southwest Airlines
Afgang tidligt om morgenen eller midt om natten

Vi prøver så vidt muligt at booke vores flybilletter, så vi ikke skal vække Emilie for at komme afsted til lufthavnen, men nogle gange er det selvfølgelig en nødvendighed. Lige meget hvor meget du prøver at planlægge, kan flyet være forsinket, eller måske er der kun den ene (dårlige) afgang.

Tag det roligt! Det skal nok gå, det lover jeg. 

Hvis du flyver midt om natten

Gør alting parat inden du vækker dit barn. Alle tasker er pakket og alt er parat til afgang. Hvis du er i bil til lufthavnen så bær alt ud i bilen og når det er tid til at komme afsted så kan du bære dit barn ud i autostolen og køre afsted. Hvis du skal med det offentlige, så gør igen alt parat inkl. barnevogn/klapvogn og bær dit barn ud i vognen og kør afsted. 

Hav lidt morgenmad og noget at drikke et sted hvor det er nemt at komme til, så der er hurtig servering hvis dit barn vågner på vejen. 

Lige meget hvordan du vælger at gøre, så fortæl dit barn hvordan det hele kommer til foregå inden du putter aftenen før. På den måde bliver det lidt mindre voldsomt at blive vækket eller pludselig at vågne op et andet sted end sin seng .

Hvis du bare skal lidt tidligt afsted

Hvis i bare skal lidt tidligere op end normalt for at nå flyet vil jeg anbefale bare at vække dit barn og så holde en normal morgen, med de samme rutiner som i plejer. Fx. morgenmad, børste tænder, tøj på og så afsted. Igen vil jeg dog anbefale, at i selv er stået op tidligere og har sørget for at alt er parat, så i kan nyde en rolig morgen. 

Eget sæde

Husk, at du nu også skal købe en flybillet til dit barn. Børn skal fra de fylder to år have deres eget sæde.

Det gør flyveturen meget mere behagelig når der pludselig er et ekstra sæde at gøre godt med. Selvom Emilie sjældent sidder hele flyveturen på sit eget sæde giver det stadig bedre plads,  hvilket specielt gør det nemmere at få lavet en bedre “seng” og dermed en bedre lur. 

Vinduesplads

Sørg for at få en vinduesplads. En vinduesplads kan virkelig redde en flyvetur. Der kan bruges massere af tid på at kigge ud af vinduet og bare på at åbne og lukke “gardinet” .

Slip for problemer med ørerne

Hvis dit barn bruger sut, kan det være en fordel at lade barnet sutte på sut når flyveren letter og lander, da det kan afhjælpe trykket i ørerne. 

Hvis dit barn ikke bruger sut, kan det være en ide at lade dit barn få lidt spise eller drikke, da det hjælper at synke. 

Du kan også sagtens lære dit barn at trykudligne. Forklar, at det er ligesom når i pudser næse, men at munden bare også skal være lukket. Så holder du dit barn for næsen og siger “puuust”. Det har ihvertfald hjulper os mange gange 🙂

Underholdning

Det er altid godt at have lidt underholdning med. Sørg for at finde noget der ikke fylder særlig meget, ikke larmer og ikke består af bitte små dele der nemt bliver væk. 
 
Tag udgangspunkt i dit barn og læg mærke til hvad yndlings legetøjet er når i nærmer jer ferien. Hvad leger dit barn bedst med selv? Hvis det er for stort og upraktisk til at tage med, så find et alternativ der minder om det. 
 
Gode bud på underholdning
 • 5 Legoklodser (de store klodser. Der kan bygges virkelig meget forskelligt med få klodser)
 • Små bøger
 • Malebog (lidt hård i det, så det ikke er nødvendigt med et bord) og et par farver
 • Klistermærker og en bog til at sætte dem i (de klistermærker som kan tages af og sættes på igen og igen er et kæmpe hit her)
 • En bamse der kan få tøj af og på, det kan også gøres igen og igen
 • Legetøjskatalog
 • Så er der selvfølgelig iPad’en, der kan fyldes med nogle gode spil, tegnefilm , der kan ses offline og til de lidt større børn er lydbøger også et hit (husk gode høretelefoner, lad være med at købe dem der er beregnet til børn, da de ofte er utroligt ukomfortable at have på, og du derved mindsker tiden de gider have dem på)
 • SNACKS, mad er også altid en dejlig måde at distrahere på 
Der kan også hurtigt gå tid med at gå en tur op af ned af gangen og hilse lidt på de andre passagerer. Selvfølgelig vil du møde dem, der ikke synes det er særlig festligt med et barn rendende op og ned, men vores erfaring er, at de fleste synes det er hyggeligt at sige hej. 

 

Mad

Selvom du kan få mad på flyveren vil jeg altid anbefale at tage noget mad med som du ved, at dit barn gider at spise. Et meget sultent barn, gør ikke ligefrem flyveturen nemmere. 
 
Derudover er det fantastisk at have en masse snacks med i små bøtter/poser, der kan bruges som lidt underholdning og få ventetiden til at føles lidt kortere. Det giver dig også mulighed for at vælge lidt sundere alternativer, end de snacks du ellers lige kan få ombord på flyveren eller købe i lufthavnen. 
 

Søvn

Hvis flyveturen ligger lige omkring lurtid plejer vi så vidt muligt at holde Emilie vågen indtil vi kommer om bor på flyveren, så hun kan få sig en lur mens vi flyver istedet. Vi prøver altid så vidt muligt at overholde de normale sovetider. Det vil sige, når vi flyver om aftenen prøver vi at putte til normal tid, da det giver et meget mere glad barn i den anden ende. Vi putter som vi ville have gjort derhjemme, børster tænder, nattøj på, læser en bog og synger en sang. På den måde bliver det mere trygt og mindre stressende for barnet, tror jeg. 

Hvad gør jeg med et skrigende barn?

Det kan være helt utrolig stressende hvis dit barn bare skriger og skriger. Mit bedste råd er at trække vejret helt ned i maven og og prøve at ignorere hvad alle andre tænker. Husk på, at flyveturen slutter på et tidspunkt og at det hele ender i FERIE. 

Tips til at undgå et skrigende barn
 • Husk sut/mad/vand når i letter og lander
 • Lær dit barn at trykudligne
 • Prøv så vidt muligt at overholde sengetiderne, så du ikke får et overtræt barn
 • Hav underholdning og snacks parat