Warning: Creating default object from empty value in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Guide til at finde de bedste og billigste flybilletter og hoteller
Blog

Guide til at finde de bedste og billigste flybilletter og hoteller

on
marts 19, 2018

I dette indlæg vil jeg forsøge at lave en guide til hvordan du planlægger en tur selv, uden om charterselskaberne. Så hvis du har lyst til at vide hvordan du finder de bedste og billigste flybilletter og hoteller, så læs med her:

Det kan være noget af en jungle at finde frem til de bedste og billigste flybilletter og hoteller, men der er mange penge at spare hvis du orker at bruge lidt tid på det.

Kasper fik pludselig fri i påsken og vi besluttede os hurtigt for, at vi ville afsted. De datoer han fik fri stemmer ikke særlig godt overens med charterture-afgange. Oven i hatten har vi 10 dage sammen, og da de fleste charterture varer en uge, er det ikke en mulighed. Vi er derfor gået i gang med at planlægge en spontan tur selv.

Nederst i dette indlæg kan du læse en udførlig beskrivelse af vores tanker og overvejelser da vi planlagde og bookede vores spontane påskeferie. Vi beskriver udførligt lige fra de første overvejelser omkring destination til booking af flybilletter og hotel samt samlet budget.

Men først får en en generel guide til at finde de bedste priser på flybilletter og hoteller:

De 3 største spørgsmål, der ofte dukker op er:

  1. Hvor er det varmt nok i den periode du vil rejse?
  2. Hvor kan man flyve billigt hen, med en forholdsvis kort rejsetid?
  3. Kan man finde et godt, men billigt hotel?

 

  1. Hvor får vi sol og varme fx i marts?

Tui har fx lavet en god oversigt over hvor varmt det er i forskellige lande i marts:

Tui’s varmeguide

Det samme har momondo:

Momondo’s varmeguide

 Travelmarket kommer også med et bud:

Travelmarket’s varmeguide

 ..og Speis har også lavet en fin varmeguide, hvor du får en oversigt over alle årets måneder:

Spies’ varmeguide

 

  1. Flybilletter

Der kan være mange penge og ikke mindst rejsetid, hvis du finder de rette flybilletter.

Vi har brugt kiwi.com rigtig meget. De har en masse forskellige søgefunktioner, der gør det muligt at finde frem til mange forskelige kombinationer af flybilletter. De mange søgefunktioner gør det muligt at finde frem til de alle bedste billetter til din ferie.

Et andet plus er, at de via facebook.com svarer meget hurtig. Det vil sige, at hvis du skulle få problemer i forbindelse med din flyrejse er de meget hurtige til at hjælpe.

Guide til kiwi.com, sådan laver du en optimal søgning:

Anvend datorinterval funktionen:

Hvis du er en lille smule fleksibel kan du under datoer vælge ”datointerval” i stedet for ”enkelt dato”. Under hjemrejse kan du indtaste hvor mange dage du ønsker at være afsted (se billede nedenfor).

Hvis du gør dette finder kiwi.com de billigste og bedste billetter ud fra dit datointerval. Det vil sige, hvis der fx kun er en direkte flyvning om onsdagen og ikke om fredagen kan du finde ud af det på denne måde.

Anvend ”udforsk” funtionen:

Under afrejselufthavn skriver du fx, at du vil rejse fra københavn, men under destination vælger du ”hvor som helst”. På denne måde får du priser på flybiletter til hele verdenen, og kan bruge det som inspiration til din næste rejse.

Anvend filtrene mellemlandinger og pris

 Du kan også tilføje at du kun ønsker en mellemlanding samt din maks pris for for flybilletten. Det gør du lige nedenunder datoer (se nedenstående billede):

På denne måde bliver du introduceret til alle tænkelige destinationer inden for dit budget. Nogen gange kan man få billige direkte flybilletter til USA, til samme pris som en billet til et land tæt på København. Nogen gange er det endda billigere end at flyve til Jylland (utroligt nok). Vi bliver tit overrasket over, at det kan være næsten ligeså dyrt at rejse til et land i Europa som til USA, Mellemamerika eller Asien. Hvis du tager med i dine overvejelser, at pengene rækker længere i de fleste lande i Asien, kan den samlede pris for rejsen pludselig blive næsten den samme selvom du rejser længere væk.

Skriv flere forskellige destinationer på:

Når du har fundet frem til det ønskede land, kan det være en ide at finde ud af om der ligger lufthavne tæt på hinanden. Hvis du er villig til at rejse til en lufthavn og hjem fra en anden som ligger tæt på, kan du under destinationer vælge flere lufthavne.

Eksempel: Egypten

Hvis du under destinationer både vælger Hurgada og Sharm El Sheik (de to lufthavne ligger 1.5 time fra hinanden) finder kiwi.com selv sammensætningen af de billigste billetter på de datoer du har valgt. Det vil sige, hvis det er billigere at rejse ud fra Hurgada, men hjem fra Sharm El Sheik på de valgte datoer, har du på denne måde mulighed for at finde billetterne som en pakkerejse. Da vi gjorde dette, fandt kiwi.com en billet hvor vi rejste til Hurgada, men hjem fra Sharm El Sheik. På denne måde kunne vi få en direkte flyvning hjem til Danmark, og selvom der er lidt længere til lufthavnen, bliver den samlede rejsetid stadig langt mindre OG BILLIGERE. Flyvetiden blev reduceret mellem 5-7 timer og prisen på biletterne blev mellem 1000-2000 kr. billigere per næse. Rejsetidspunktet blev endda også langt bedre, da vi nu ankommer til Danmark om aftenen istedet for om natten.

  1. Hoteller

Når du har fundet frem til din destination og fundet frem til hvilke datoer i er afsted, er det tid til at finde hotel. Det er næsten altid muligt at finde et okay hotel til rimelig penge, dog er det selvfølgelig altid en god ide at tjekke priser på hoteller inden i booker flybilletten, hvis i vil være sikre på, at i overholder jeres budget.

Vi er fan af booking.com og booker næsten altid hotel igennem dem, eller igennem airbnb.com. Det er en rigtig god ide at downloade deres app, den fungerer virkelig godt. Dine reservationsoplysninger er gemt på din telefon og ydermere har app’en blandt andet udvidet muligheder for sortering af dine resultater.

Når du skal til at finde hotel gælder det om at anvende booking.com’s søgkriterier på bedst mulig vis for at finde frem til de bedste tilbud. Start med at beslut dig for hvad dine minimumskrav er, hvad SKAL der være?

Skal hotellet ligge ned til stranden? Skal der være pool? Er du fast besluttet på et meget specifikt område? Skal der være all-inclusive? Skal det have minimum 4 stjerner? osv.

Alle disse krav kan du indstille efter du har søgt på din rejse.

Søgning

Først indtaster du det ønskede område samt datoer og trykker søg:

Efter du har trykket søg, kan du hvis du scroller lidt ned, tilføje forskellige filtre i venstre side af skærmen så som budget, pool, strand og meget mere:

På denne måde finder du alle de hoteller, der opfylder dine krav inden for dit budget

Sorter efter:

Det næste jeg altid gør er at sortere mine resultater på forskellig vis for at finde frem til det helt rigtige hotel til den bedste pris.

Hvis du søger fra din computer kommer disse muligheder frem: 

 

Hvis du søger fra booking.com app’en har du disse muligheder:

 

Afstand (bemærk, at du kun kan vælge dette hvis du anvender app’en)

Hvis du har søgt efter et specifikt sted eller hotel, kan du sortere dine resultater efter ”afstand”. På denne måde kan du se hvor langt væk du skal fra dit ønskede sted/hotel før du kan finde et hotel, du synes der er godt nok til prisen.

 Karakter/Karakter og pris

Et hotel kan stadig være dårligt selvom det har mange stjerner og er mega dyrt, lige så vel som et meget billigt hotel faktisk kan være rigtig godt. En god måde at finde frem til det bedste hotel til prisen er at sorter efter ”karakter og pris”.

Karakteren gives udfra bedømmelse fra kunderne og ikke ud fra antal stjerner hotellet har. Vores erfaring er, at et hotel over 8.5, gerne 9, er rigtig fint.

Læs altid de dårlige anmeldelser – det er ikke sikkert det er helt fair karakter. Der er fx overraskende mange, der giver et hotel dårlige anmeldelser hvis det har regnet på deres ferie (??? Ja den er god nok).

Tilbud

Efter jeg har gjort dette prøver jeg også altid at sortere efter tilbud. Nogen gange kommer der nogle vanvittige tilbud frem, hvor du får muligheden for at bo mega luksus for meget få penge.

 

Hvis du anvender alle disse forskellige søgemuligheder er jeg sikker på, at du kan finde et hotel der passer ind i dine krav.

 

Udførlig beskrivelse af planlægningen af vores påskeferie

Som lovet vil jeg slutte af med en udførlig beskrivelse af, hvordan vi fik planlagt vores ret spontane påskeferie.

Vores første krav til ferien var temperaturen, vi ville gerne have mere end 22 grader det meste af dagen, og gerne med masser af sol. Vi har lige været afsted til Lanzarote hvor der var 16-20 grader, og det var altså lige en tand for koldt til vores badehund af en datter. Emilie elsker strand og vand, så denne gang vil vil gerne sikre os at det er varmt nok til at hoppe i poolen og i havet.

Tui har som nævnt en relativt god oversigt over hvor der er varmt i løbet af året, så her hentede vi lidt inspiration til at starte med. Valget stod imellem Tyrkiet, Egypten, Cypern, Bali, Maldiverne, Thailand og USA. Tyrkiet blev udelukket da max temperaturen kun lige ramte vores krav på de 22 grader, det samme gjaldt Cypern.

Bali og Maldiverne blev lige så sorteret fra, da rejsetiden var mindst 24 timer hver vej, og så går der simpelthen for meget af ferien på det.

Thailand var kun billigt hvis vi tog destinationerne i storbyerne (som fx bangkok), og rejsetiden var minimum 16 timer. Hvis vi skulle nå helt til øerne, blev rejsetiden igen for lang hvis vi skulle nå at få nok ferie ud af det.

Til USA var flyvetiden kun 8-9 timer og billetterne kostede kun 3000 retur. Til gengæld spillede betydningen af jetlag, og de relativt høje leveomkostninger ind.

Så efter en masse overvejelser faldt valget på Egypten, der både kan nås på relativt få timer (5-10 timer) og byder på dejligt vejr:

Valget imellem Sharm El Sheik og Hurghada og vi startede med at søge på hoteller begge steder. Da vi søgte efter et hotel med minimum 2 stjerner og gode kundeanmeldelser, opdagede vi hurtigt, at prisen med all-inclusive var relativt lav i forhold til alle andre destinationer vi har været på. Helt ned til 80kr per person pr dag. Dette havde vi i baghoved da vi ledte videre efter et hotel.

Dette næste vi talte om var hotelstandarden. I Egypten virker det ikke lige så naturligt at slentre rundt i gaderne dagen lang og bare suge indtryk til sig. Det er mere kotymen, at man bliver på sit hotel og tager på ture her fra, eller tager ud og spiser på en nærtliggende restaurant. Beliggenhed og hotel standard betyder derfor mere for os denne gang, end det hidtil har gjort.

Vi ELSKER at snorkle og fandt på vores sidste lange tur ud af, at Emilie også er vild med at komme med på havet. Efter vi havde besluttet os for Egypten blev vi også hurtigt enige om at vi ville snorkle en masse, da det er noget af det Egypten virkelig kan tilbyde.

Med dette i tankerne indsnævrede vi vores søgning til at være et hotel som ligger lige ud til stranden og med et af de bedste house reefs, altså et hotel hvor man træder direkte ud i et væld af fisk og koraller lige fra hotellets strand. Hotellet skulle have også have en pool, minimum have 4-5 stjerner, all-inclusive og gode kundeanmeldelser. Valget stod nu mellem 5-7 forskellige hoteller, hvor vi har sorteret i pris med all-inclusive og kundebedømmelser for at finde frem til det bedste.

 

Samlet budget:

Pris for fly og hotel endte med at blive 13.000kr, vi flyver til Hurgada (10 timer) og direkte hjem fra Sharm El Sheik.

Valget af hotel endte med at blive det 5 stjernede resort ”Island View Resort” med all-inclusive til 4600kr. for 11 nætter.

 

Jeg håber, at du kan bruge denne lille guide. Du er (som altid) meget velkomne til at skrive, hvis i har spørgsmål eller ønsker hjælp til at booke din tur:)

 

Rigtig god tur,

 

Mie, Kasper og Emilie

 

TAGS

Kommenter

Kasper, Mie og Emilie
på vej mod nye eventyr

Velkommen, Vi er en lille familie der elsker at rejse. VI backpacker rundt omkring i verdenen og har i løbet af de sidste år haft vores datter Emilie med til 17 forskellige lande. Vil du gerne se hvordan man nemt kan rejse ud i verden som familie uden det kræver 40 kg. bagage og en kæmpe pose penge? så er du kommet til det helt rigtige sted.

Lande vi har besøgt
Følg os på instagram
Instagram has returned invalid data.
Kontakt os på facebook, instagram eller mail
%d bloggers like this: