Warning: Creating default object from empty value in /var/www/babytrekking.dk/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hvad koster det at rejse afsted med sine børn og hvordan planlægger rejsen?

Planlægning og budget

Vi bliver altid mødt af meget af mange undrende blikke når vi fortæller, at vi igen skal ud på lang rejse til de fjerne lande. Det første de fleste siger er ikke ” wow det lyder fedt”, men derimod “øh hvordan får i råd til det?”

Jeg vil derfor fortælle dig hvordan vi gør. Jeg håber, at det kan hjælpe dig til få råd til din næste tur 🙂


3 måneders rundrejse i asien: 75.000

1.5 måneds rundrejse i USA/Mellemamerika: 70.000


 

Planlægning

  • For det første er det selvfølgelig bedst at kunne spare ferie sammen med løn eller rejse under barsel med løn.
  • På længere ture kan det virkelig også godt betale sig at få dækket husleje omkostningerne ved at leje sit hjem ud via airbnb. Vi har gjort det med stor succes og du skal endelig kontakte mig hvis du har brug for gode råd.
  • Find ud af hvor mange penge i har og planlæg turen ud fra det (jeg forklarer nærmere i de følgende afsnit)
  • Planlæg turen selv:

Mange penge er allerede sparet ved at man kan og tør planlægge turen selv i stedet for at booke igennem et rejsebureau. En stor fordel ved at planlægge selv, at det hele bliver meget mere fleksibelt og hvis det hele er fleksibelt er det meget nemmere at rejse med børn. Der hvor det kan blive stressende at rejse med børn (synes jeg) er nemlig hvis man skal nå en bestemt bus til en bestemt tid, har et begrænset tidsrum på en lokation osv. . Vi har faktisk mødte en del på vores ture, der fortryder, at de ikke har planlagt det selv netop pga. den manglende fleksibilitet.

  • Book så lidt som muligt hjemmefra

Tit ender jeg med at booke det om, som jeg har booket noget hjemmefra,  fordi vi finder ud af, at vi hellere vil være en dag længere, vejret er bedre et andet sted, det er ikke ligeså børnevenligt som forventet osv osv. Selvom det er skræmmende kun at have få ting booket inden afrejse, kan det virkelig anbefales. Det giver igen større fleksibilitet og det ender i sidste ende for os altid med at være billigere.

Fx på vores sidste tur havde jeg booket det lækreste airbnb sted midt i regnskoven. På papiret lød det vidunderligt!! Da vi kom frem viste det sig, at Emilie overhovedet ikke var regnskovsfreaks ligesom mor og far og vi besluttede ret hurtigt at tage ud til en Bounty ø i stedet. Det var penge ligeud af vinduet, hvis jeg havde ventet til vi var afsted havde jeg aldrig booket det sted!


 

Hvordan lægger du et budget?

 

1. valg af destination

Valget af destination er meget afgørende for, hvor meget din rejse kommer til at koste, da to næsten identiske billetter sagtens kan afvige med 300% i pris, alt efter hvornår på året og hvilken dag du rejser på.
Vi er så heldige at vi selv kan bestemme hvornår og hvor lang tid vi kan rejse, da det bare skal meldes til arbejdsgiveren i god tid.
Oftest benytter vi os af minimum 3 forskellige søgemaskiner for at finde de billigste/bedste flybilletter, da prisen også her kan afvige mange tusinde kroner for selv samme billet, alt efter hvilken hjemmeside de bliver købt igennem.
vi benytter os af

Kayak.dk

Momondo.dk

Flightscanner.com

Specielt kayak.com har en funktion som hedder explore, her kan man taste max flyvetid ind eller max pris på billetten og så viser den dig hvor på verdenskortet du nu kan rejse hen.

Eksempel på en søgning hvor der er sat en maksimal pris på 3000kr for flybilletter, men afrejsedatoen er åben.

Omvendt hvis du har bestemt dig for en destination, kan du bruge de forskellige søgemaskiner til at finde de bedste  og billigste flybiletter. 

Vi prøver altid at købe billetter som passer i forhold til hendes sove rytme, dette har i de fleste tilfælde gjort, at Emilie har været forholdsvis nem at have med. Det skal her til siges, at hendes lur og nattesøvn dog ofte har rykket sig flere timer.

2. Flybilletter

Den næste post som kan betyde meget for det total budget er flybilletterne. For det første er det selvfølgelig vidunderligt ikke at skulle betale for de små under 2 år, men der er stadig meget at spare ud over.

På vores sidste tur til Mellemamerika endte vi med at starte med en uge i Orlando, da der er billige direkte flyvninger fra København til Orlando og billige flybilletter fra Orlando til Belize i Mellemamerika hvor vi startede. En billet fra København til Belize betød både mangle flere penge og meget længere total flyvetid og vi besluttede derfor at inkludere en uge i Orlando.

Vi brugte:

Fly til Orlando: 5700kr ( per person: 1900kr)

Fly til Belize: 2000kr. ( per person: 630kr)

Fly Mexico til Guatemala: 7300 ( per person: 2430kr)

fly hjem fra Guatemale: 12.000 ( per person: 4000kr)

Flybilletter både indrigs og mellem landede i mellem Amerika er generelt meget dyrere end i Asien. Derfor kan det hurtigt blive dyrt, hvis man inkluderer for mange destinationer. I modsætning til Asien hvor det nærmest er gratis at flyve fra land til land.

Hvordan jeg fandt ud af det?

Når jeg søger på flybilletter ser jeg altid på hvor der bliver mellemlandet og derefter prøver jeg at undersøge hvor meget flybilletterne koster hvis jeg selv bestiller dem til de forskellige steder. Selvfølgelig er dette ikke et godt trick på de kortere ture, da det er bedst er bliver nogle dage der hvor man flyver hen, da flybilletterne så ikke er købt som en pakkerejse og der derfor ingen hjælpe er at hente hvis du ikke når dit næste fly.

3. Overnatning

Nu har du besluttet dig for din destination og købt dine flybilletter, nu skal du så overveje hvor i skal bo.
Her er det vigtigt at kende sig selv og sine behov, så man ikke bliver skuffet eller får ødelagt sin ferie.
Her kan det virkelig anbefales at gå efter kundeanmeldelser. Vi har erfaret at et 2-stjernet hotel med gode anmeldelser ofte kan være bedre end et 4-stjernet hotel med middelmådige anmeldelser.
For at holde omkostningerne nede, så er vores krav simple.

Inden vi tager afsted kigger jeg altid på booking.com for at danne mig et overblik over hvad hoteller i gennemsnit koster i de forskellige lande. Jeg kigger også altid på airbnb.dk. Når vi booker et hotel sørger vi for at ligge omkring gennemsnits prisen og gerne 8,5 i karakter og op efter. Hvis det er en varm destination, 26-27 grader og op efter, skal der være pool hvis vi bor der mere end 1 dag. Dette er hvis vi er afsted mere end 1 uge. Er vi afsted mindre end 1 uge kan budgettet her godt stige lidt.

Da Emilie var under 2år prøvede vi en enkelt gang at gå efter et hotel hvor morgenmad var inklusiv, dette fortrød vi hurtigt, da Emilie vågnede kl. 3 om morgenen og madrationerne var brugt dagen før. Så er der lang tid til at buffeten åbner skulle jeg hilse at sige. Efter den oplevelse prøver vi oftest at få et værelse med køkken, men dette er ikke en afgørende faktor.

4. Seværdigheder

Vi undersøger altid på forhånd om der er nogle spændende ting i nærheden af hvor vi bor, vi læser andres blogs, Tripadvisor, Lonely Planet osv. Men en ting man aldrig skal glemme, det er at spørge lokalbefolkningen. Der er så tit, hvor de kender til en lille lokal ting, som er helt fortryllende, som ikke kan findes på diverse søgefunktioner, fordi man ikke ved hvad man skal søge efter.

Det er her det begynder at blive rigtig spændende! Vi oplever tit, at når vi laver vores research, så finder vi også vores næste destination, da vi bliver inspireret af andres ture.

 

5. Transport

Dette kan også have relativ stor indflydelse på totaløkonomien. Vi benytter os oftest af lokale transportmidler. De er ikke altid lige komfortable eller hygiejniske for den sags skyld.
Men leje af en bil i en enkelt uge kan sagtens løbe op i 2000kr incl benzin. Her bør man altid overveje hjemmefra om man er på en lokation tæt på mange aktiviteter, eller om man skal påregne sig en del transport ud til seværdighederne. Dette kan også være transport til et nyt land, hvis man er på en længere tur.

6. Mad, drikke og lommepenge

Det sidste jeg gør når jeg skal ligge et budget over vores ture er at finde frem til hvor meget der er tilbage til mad, drikke, og til lommepenge.

På vores sidste tur vidste jeg fx at vi havde lige omkring 70.000 at gøre godt med. Inden vi tager afsted undersøger jeg hvad flybilletter og hoteller i gennemsnit koster og regner mig så frem til hvor meget der er tilbage til mad, drikke, transport og lommepenge.

I vores tilfælde havde vi omkring 8-900kr tilbage per dag at leve for. Jeg begyndte at læse om hvad mad og drikke i gennemsnit koster i de forskellige lande og ligeledes hvad transport og diverse ture kostede. Jeg fandt frem til, at det sagtens kunne lade sig gøre hvis vi tænkte os bare lidt om.

HVIS det her havde vist sig at 8-900kr havde været for lidt, så ville jeg være gået tilbage og justeret på fx antal dage vi ville være afsted. (Flybilletterne kan der jo ikke gøres så meget ved, der var trodsalt for langt at gå og med børn er det ikke en god ide at gå på kompromis med antal stop, total rejsetid mv. for at få biletterne det billigere) 

Det nemmeste er selvfølgelig at rejse mens du stadig ammer, hvor du ikke skal tænke på om maden nu er børnevenlig og om de får nok at spise osv., men det kan sagtens lade sig gøre at finde lokale billige steder som også er børnevenlige – må vist hellere lave et indlæg om mad til de små 🙂 ?

Hvordan overholder du budgettet?

For os virker det rigtig godt at skrive ned hvor mange penge vi bruger hver dag, så hvis vi har taget en dyr tur en ene dag, ved vi at vi liiige skal holde igen ture og spise lidt billigere den næste dag. Det kan virke lidt voldsomt, men hvis man gerne vil være afsted i lang tid uden at blive helt overrasket når man ser sin bankkonto, kan det være nødvendigt. Derudover er det som nævnt tidligere vigtigt at overholde sit valgte beløb til hoteller undervejs:)

En anden ting vi sparer mange penge på undervejs er at spise på de mere lokale steder (selvfølgelig ikke steder vi tænker, at vi eller Emilie vil få dårlig mave af 😉 ). Vi nyder at møde nye kulturer, snakke med de lokale og få en oplevelse ud af måltidet og ser det som en fantastisk ting istedet for at bruge alle pengene på dyre luksus restauranter.